Carateristicile unui site bun

Postat in Optimizare SEO | 29 January 2017

Daca ai un site existent, sau daca planuiesti sa realizezi unul in viitorul apropriat, este important sa intelegi carateristicile care fac investitia ta eficienta. Un site neatractiv sau slab lucrat poate ingreuna afacerea mai mult decat o ajuta. In acest articol vorbim despre cinci caracteristici ce fac un site sa fie de succes.

 

Elementele cheie:

 

 1. Designul
 2. Continutul
 3. Functionalitatea
 4. Usurinta folosirii
 5. Optimizarea SEO

DESIGNUL

 

Un site trebuie sa fie atragator, lustruit, profesional. Tine minte, acesta reflecta compania ta, produsele si serviciile tale. Site-ul poate fi prima si singura impresie pe care o primeste de la compania ta un potential client.

 

Un site atractiv este de departe mai potrivit pentru a genera impresii pozitive si pentru a ii tine pe site odata ce au intrat. Deoarcere companiile mari si mici continua sa populeze mediul online, provocarea este de a atrage si a mentine atentia utilizatorilor. Ideile de acest gen sunt ceea ce profesionistii de relatii publice acorda atentie pentru a mentine afacerile lor de succes.

 

Instructiuni:

 

 • O buna utilizare a culorilor: o schema de culori corespunzatoare, ca contine doua sau trei culori primare care se amesteca bine si creaza un ton bun pentru afacerea ta. Nu exagera cu culoarea pentru a nu distrage utilizatorul de la continutul scris.

 

 • Text usor de citit: cea mai usoara combinatie este textul negru pe fundal alb, dar multe alte combinatii de culori sunt acceptate daca contrastul este intr-un interval adecvat. Utilizati fonturi care sunt usor de citit si se gasesc pe majoritatea calculatoarelor.

 

 • Grafica: imaginile sunt importante, deoarece adauga varietate paginii. Lipsa imaginilor poate rezulta o pagina plictisitoare plina de text. Cu toate acestea nu exagerati cu imaginile si asigurati-va ca adaugati sens sau context continutului scris. Nu incarcati mai mult de trei patru imagini pe o pagina.

 

 • Fotografii profesionale: un mod simplu de a creste atractia vizuala a unei pagini este folosirea pozelor de inalta calitate. Adaugarea de poze profesionale pentru produse este deosebit de important pentru comerciantii online.

 

 • Simplitate: pastreaza site-ul simplu. Site-urile neincarcate permit utilizatorilor sa se concentreze pe mesaj. Nu supra incarca site-ul cu design extrem de complex, animatii, sau alte efecte doar pentru a impresiona vizitatorii.

 


CONTINUT

 

Impreuna cu stilul, site-ul dvs rtebuie sa aiba substanta. Aminti-va ca publicul este in cautarea de informatii care ii ajuta sa ia o decizie, asa ca trebuie sa fie informativ si relevant. Folositi aceasta oportunitate pentru a spori increderea vizitatorilor in cunstintele si competenta companiei.

 

Instructiuni:

 

 • Scurt si bine organizat: subiecte clare impartite in paragrafe mici. Nu plictisii vizitatorii cu texte coplesitoare. Ai mai putin de zece secunde pentru a prinde atentia vizitoatorilor.

 

 • Actualizeaza continutul regulat: nimanui nu ii place sa citeasca acelasi lucru din nou si din nou. Continutul vechi sau static nu v-a aduce vizitatorii inapoi pe siteul tau.

 

 • Vorbeste cu utilizatorii: Foloseste cunvintele pe cat de mult posibil. Minimizeaza folosinta pronumelui personal la persoana intai.

 

 • Luati in considerare un profesionist: daca nu esti deosebit de bun scriitor, ia in considerare angajarea unui profesionist pentru a scrie sa a edita continutul text.

 

Grafica fulgeratoare si animatiile sunt tentante, si pot avea un impact pozitiv asupra experientei utilizatorului. Pur si simplu folosestele intr-un mod corespunzator si pastreaza in minte cateva reguli simple:

 

Foloseste fisiere media pentru a distra si a lumina perspectivele. Un banner animat sau continut interactiv va adauga site-ului tau un coeficint de interes si tine vizitatorii aproape. DAR - nu forta vizitatorii sa suporte ceva de care nu sunt interesati ori nu au timp pentru ele.

 

Nu neglija continutul HTML de dragul 'artificiilor'. Motoarele de cautare nu au urechi si nu pot citi Flash, JavaScript sau PDF-uri.